Familjerådgivning Stockholms stad

Stockholms Parrådgivning har samarbetsavtal med Stockholms kommun för de som önskar parsamtal/familjerådgivning hos oss.

Vi är alla legitimerade psykoterapeuter och mottagningar på södermalm, city/kungsholmen.  

Om du bor eller är skriven i Stockholm stad kan boka tid direkt med oss för parsamtal/ familjerådgivning. Det kostar 450 kr per samtal och ni kan få 5st samtal subventionerade från kommunen. Återbud ska lämnas före kl 09.00 dagen innan, senare avbokning debiteras egenavgiften på 450 kr.

Familjerådgivning , Parrådgivning i Stockholms kommun

Parrådgivning kan kännas lite skrämmande. Att behöva inse att det finns behov av parrådgivning i då ens förhållande eller relation inte fungerar på ett bra sätt är givetvis ingen rolig känsla att bära på. Men det finns hjälp att få. Vi kan erbjuda er rådgivande samtal där ni tillsammans med en utbildad terapeut, samtalar kring era svårigheter i relationen. Tanken med parrådgivning är att ni ska kunna lyssna på varandra och att utforma mål och lösningar tillsammans med terapeuten för att er relation ska bli bättre. 

Av vilken anledning ni söker hjälp av oss, beror helt på er. Det kan handla allt från om att ni upplever en bristande kommunikation mellan er och inte vet hur ni ska gå vidare, att ni bråkar ofta och för mindre saker eller att någon av er inte vill eller vågar uttrycka sina känslor.

Ingen anledning är för liten eller för stor för att söka hjälp. Hellre bör ni söka hjälp en gång för mycket än för lite. Ni bör också söka hjälp i tid så att inte era problem och konflikter inte längre går att hantera och till och med kan leda till en bitter och uppslitande skilsmässa. Även om ni inte upplever problem i er relation kan parrådgivning hjälpa till att främja er kommunikation, vilket också kan stärka er relation och kärlek.

Hur fungerar parrådgivning, familjerådgivning?

Parrådgivning är familjerådgivning som erbjuds i varje kommun. Samtalen har ni med en terapeut som har sekretess och dessa journalförs inte heller, vilket kan vara tryggt att veta. Hur många samtal du och din partner är i behov av, kan bero på olika saker såsom vad det är ni behöver hjälp med. Ibland behövs några få samtal, medan det i andra fall krävs fler samtal under en längre period. För information kan du läsa på kommunens hemsida.