Familjerådgivning Lidingö stad

Stockholms parrådgivning har samarbetsavtal med Lidingö Stad för de som önskar parsamtal/familjerådgivning hos oss. Vi är alla legitimerade psykoterapeuter och mottagningar på södermalm, city/kungsholmen.  

Om du bor eller är skriven i Lidingö stad kan boka tid hos oss för parsamtal/ familjerådgivning. Det kostar 350 kr per samtal och ni kan få 6 st samtal subventionerade från kommunen. Vid återbud senare än kl 09 dagen innan besöket debiteras egenavgiften på 350 kr.

Vill boka tid hos oss behöver du först kontakta Lidingö stads kontaktcenter på tel 08-7313132 och få ett referensnummer och därefter boka in en tid hos oss.

Familjerådgivning, Parrådgivning Lidingö stad

Parrådgivning kan kännas lite skrämmande. Att behöva inse att det finns behov av parrådgivning då ens förhållande eller relation inte fungerar på ett bra sätt är givetvis ingen rolig känsla att bära på. Men det finns hjälp att få. Vi kan erbjuda er rådgivande samtal där ni tillsammans med en utbildad terapeut, samtalar kring era svårigheter i relationen. Tanken med parrådgivning är att ni ska kunna lyssna på varandra och att utforma mål och lösningar tillsammans med terapeuten för att er relation ska bli bättre. 

Av vilken anledning ni söker hjälp av oss, beror helt på er. Det kan handla allt från om att ni upplever en bristande kommunikation mellan er och inte vet hur ni ska gå vidare, att ni bråkar ofta och för mindre saker eller att någon av er inte vill eller vågar uttrycka sina känslor.

Ingen anledning är för liten eller för stor för att söka hjälp. Hellre bör ni söka hjälp en gång för mycket än för lite. Ni bör också söka hjälp i tid så att inte era problem och konflikter inte längre går att hantera och till och med kan leda till en bitter och uppslitande skilsmässa. Även om ni inte upplever problem i er relation  kan parrådgivning  hjälpa till att främja er kommunikation, vilket också kan stärka er relation och kärlek.

Hur fungerar parrådgivning, familjerådgivning Lidingö stad?

Parrådgivning är en del av familjerådgivning som erbjuds i varje kommun. Samtalen har ni med en terapeut som har sekretess och samtalen journalförs inte, vilket kan vara tryggt att veta. Hur många samtal du och din partner är i behov av, kan bero på olika saker såsom vad det är ni behöver hjälp med. Ibland behövs några få samtal, medan det i andra fall krävs fler samtal under en längre period. För information om Familjerådgivning Lidingö stad hittar du på kommunens hemsida.