Familjerådgivning är en verksamhet som alla kommuner i Sverige enligt lag måste erbjuda. Kommunerna subventionerar priset för att alla ska kunna gå i några samtal med specialister på samlevnadsproblem och kriser i parrelationer.
Familjerådgivningen vänder sig till par och familjer, som genom samtal med en professionell familjerådgivare, önskar bearbeta och komma vidare med relationsproblem och kriser. Det kan till exempel vara gifta par, sambos, särbos, vuxna syskon eller föräldrar med vuxna barn som behöver stöd i sina relationer. Finns det barn i familjen har vi alltid med ett barnperspektiv. Samtalen ser olika ut beroende på problem och sökorsak. Det kan till exempel handla om: parterapi, föräldrarollen, familjerelationer, kommunikation, konfliktlösning, eller separation.
På familjerådgivningen får man hjälp att sätta ord på det som kan vara svårt att prata om. Det kan hjälpa en att få en ökad förståelse av sig själv, sin parter eller sitt barns beteende och behov. Tillsammans undersöker vi sedan möjliga vägar till förändring.